Ervaringsdeskundige

Voor een goed teeltadvies bent u bij ons aan het juiste adres. Gedurende 28 jaar houd ik mij al bezig met de teelt van Shiitake op stammen. Ik heb in die periode veel ervaring opgedaan met de verschillende entmethodes en het vinden van de meest effectieve manier van shiitake kweken. Deze kennis wil ik graag met u delen. Ik heb inmiddels klanten door heel Europa en zelfs Amerika.

Teeltadvies

Hierdoor krijg ik veel feedback en heb ik ook ervaring met verschillende klimaatzones. Hebt u plannen om zelf een klein kwekerijtje te beginnen – of een grotere –  dan ben ik altijd bereid om u hierbij van teeltadvies te voorzien.

  • Hoe kan ik het best mijn hout zagen.
  • Wanneer moet ik de enting uitvoeren.
  • Wanneer moet ik dompelen.
  • Hoeveel oogst kan ik verwachten, etc..

Na veel proberen en testen, vallen en opstaan, heb ik de beste entmethode gevonden. Deze is geheel in eigen beheer ontwikkeld en geeft het de beste resultaten.

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen en op deze manier de kunst van het Shiitake kweken over te brengen. Er is een groeiende belangstelling om zelf op kleine of grote schaal Shiitake te telen op eiken stammen.

Begin vandaag ook met het telen van shiitakes: met onze producten is het eenvoudig en het geeft veel voldoening. Bestel de benodigde materialen in onze webshop.